Chiaknækbrød

​60 små stk.

Hvad skal du bruge

1,5 dl. chiafrø
3 dl. vand
1,5 dl hørfrø
1,5 dl. sesamfrø
1,5 dl. solsikkekerner
2,5 dl. græskarkerner
½-1 tsk. salt
evt. 1 dl vand ekstra.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 C varmluft
  2. Bland chiafrø med 3 dl vand og lad det så i 10-15 minutter
  3. Bland de andre frø og kerner i en skål med salt og rør dem i chiablandingen
  4. Dejen skal være fast, men er den for tør og skiller, så tilsæt lidt mere vand, dog max 1 dl ekstra
  5. Del dejen i 2 og kom på 2 bageplader beklædt med bagepapir
  6. Glat dejen ud med en dejskraber så den dækker næsten hele bagepapiret. Det kan godt skille lidt så sørg for at der ikke bliver huller i dejen. 
  7. Skær ud i små stykker, 30 stk., på hver bageplade med en pizzaskære eller kniv. Du kan ikke skære helt igennem men lav riller så stykkerne kan brækkes fra hinanden efter bagningen.
  8. Bag knækbrødet ved 160 grader varmluft i ca. 30 min. Knækbrødene skal være sprøde og have taget lidt farve.
  9. Køl af og bræk forsigtigt i de 60 små stk. knækbrød. Opbevaret i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Pr. stk. ved 60 stk. pr. portion:
kJ: 200 kcal: 50
protein: 2 g
fedt: 4 g
kulhydrat: 2 g
Redaktør