Hvad skal du bruge
1,5 dl. chiafrø
3 dl. vand
1,5 dl hørfrø
1,5 dl. sesamfrø
1,5 dl. solsikkekerner
2,5 dl. græskarkerner
½-1 tsk. salt
evt. 1 dl vand ekstra.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 C varmluft
- Bland chiafrø med 3 dl vand og lad det så i 10-15 minutter
- Bland de andre frø og kerner i en skål med salt og rør dem i chiablandingen
- Dejen skal være fast, men er den for tør og skiller, så tilsæt lidt mere vand, dog max 1 dl ekstra
- Del dejen i 2 og kom på 2 bageplader beklædt med bagepapir
- Glat dejen ud med en dejskraber så den dækker næsten hele bagepapiret. Det kan godt skille lidt så sørg for at der ikke bliver huller i dejen.
- Skær ud i små stykker, 30 stk., på hver bageplade med en pizzaskære eller kniv. Du kan ikke skære helt igennem men lav riller så stykkerne kan brækkes fra hinanden efter bagningen.
- Bag knækbrødet ved 160 grader varmluft i ca. 30 min. Knækbrødene skal være sprøde og have taget lidt farve.
- Køl af og bræk forsigtigt i de 60 små stk. knækbrød. Opbevaret i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Pr. stk. ved 60 stk. pr. portion:
kJ: 200 kcal: 50
protein: 2 g
fedt: 4 g
kulhydrat: 2 g