Tilberedningstid 40 min
Sværhedsgrad middel
Hvad skal du bruge?
2 dl (180 g) rugmel
2 dl (120 g) fuldkornshvedemel
2 dl (120 g) grahamsmel
2 dl kærnemælk
3 dl vand
50 gær
Ca. 6 dl (300-400 g) hvedemel
¼ dl raps/olivenolie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
Sådan gør du
- Sæt rugmel, fuldkornshvedemel og grahamsmel i blød i væsken i 12 timer
- Smuldr gæren i det udblødte mel/vand
- Tilsæt olie, salt og sukker
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem (5 min ved middelhastighed på røremaskine)
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time
- Slå dejen ned og form til 20 boller
- Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time
- Pensel bollerne med æg og bag dem i ca. 20 min. ved 200 C
Forslag til tilbehør
Diverse pålæg, f.eks. ost, kødpålæg, pesto, marmelade
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør
Tips & idéer
Der kan tilsættes forskellige kerner til opskriften, f.eks. solsikke- og græskarkerner
Næringsindhold pr. stk. bolle ( en bolle vejer 69 g) Energi 644 kJ (154 Kcal) Kulhydrater 31 g
Fedt 2 g
Protein 4 g
Kostfibre 3,5 g |