Fuldkornsboller

Tilberedningstid 40 min
Sværhedsgrad middel

Hvad skal du bruge?

2 dl (180 g) rugmel
2 dl (120 g) fuldkornshvedemel
2 dl (120 g) grahamsmel
2 dl kærnemælk
3 dl vand
50 gær
Ca. 6 dl (300-400 g) hvedemel
¼ dl raps/olivenolie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker

Sådan gør du

  1. Sæt rugmel, fuldkornshvedemel og grahamsmel i blød i væsken i 12 timer
  2. Smuldr gæren i det udblødte mel/vand
  3. Tilsæt olie, salt og sukker
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem (5 min ved middelhastighed på røremaskine)
  5. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time
  6. Slå dejen ned og form til 20 boller
  7. Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time
  8. Pensel bollerne med æg og bag dem i ca. 20 min. ved 200 C

Forslag til tilbehør

Diverse pålæg, f.eks. ost, kødpålæg, pesto, marmelade

Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør

Tips & idéer

Der kan tilsættes forskellige kerner til opskriften, f.eks. solsikke- og græskarkerner

Næringsindhold pr. stk. bolle ( en bolle vejer 69 g)

Energi 644 kJ (154 Kcal)
Kulhydrater 31 g
Fedt 2 g
Protein 4 g
Kostfibre 3,5 g


Redaktør