Tilberedningstid (4½ time inkl. iblødsætning og hævetid)
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
150 g knækkede hvedekerner300 g grahamsmel
6½ dl kogende vand
3½ dl syrnet mælkeprodukt 0,5 % - fx yoghurt naturel eller A38
50 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
200 g fuldkornshvedemel
Ca. 600 g hvedemel
Sådan gør du
- Hæld grahamsmel og knækkede hvedekerner i en skål og hæld det kogende vand over
- Lad blandingen trække i 2 timer ved stuetemperatur
- Udrør gæren i surmælksproduktet og tilsæt den afkølede kerneblanding samt salt og sukker
- Rør først fuldkornsmel i blandingen og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt
- Ælt dejen grundigt igennem
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time
- Tag dejen ud på bordet og form 30 boller
- Lad bollerne hæve ca. ½ time og bag dem ved 200° i 15-20 min
- Afkøl de bagte boller på en rist
Tips & idéer
Bollerne er fryseegnede. Du kan vælge at forme lange flutes eller kuvertflutes af dejen i stedet for. Bagetiden vil være den samme.
Næringsindhold pr. portion/stk.
Energi 530 kJ (125 Kcal)
Kulhydrater 28 g
Fedt 1 g
Protein 4 g