Koldhævede boller med 5-kornsblanding

​25 stk.

​Hvad skal du bruge

10 g tørgær eller 20 g almindelig gær
1 liter vand
2-3 tsk. salt
350 g 5-kornsblanding
500 g hvedemel
200 g grahamsmel​
100 g grovalsede havregryn​

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i koldt vand
  2. Tilsæt salt
  3. Kom 5-kornsblanding​, hvedemel, grahamsmel og havregryn i, rør det godt sammen og stil på køl 6 timer eller natten over
  4. Rør i dejen og sæt 25 boller med 2 spiseskeer på bagepapir
  5. Lad bollerne stå ca. 20 minutter og tænd ovnen på 180 grader varmluft
  6. Bages i ca. 20 minutter

Tip

Halvdelen af dejen kan gemmes i køleskabet til dagen efter, så har du til en ny portion friskbagte bolle.
Bollerne kan drysses med sesamfrø, birkes, chiafrø eller lignende inden de kommer i ovnen.  

Næringsberegning pr. bolle:

Næringsindhold
kJ: 720 kcal: 170
protein: 6 g
fedt:  4 g
kulhydrat: 28 g




Redaktør