Hvad skal du bruge
10 g tørgær eller 20 g almindelig gær
1 liter vand
2-3 tsk. salt
350 g 5-kornsblanding
500 g hvedemel
200 g grahamsmel
100 g grovalsede havregryn
Sådan gør du
- Opløs gæren i koldt vand
- Tilsæt salt
- Kom 5-kornsblanding, hvedemel, grahamsmel og havregryn i, rør det godt sammen og stil på køl 6 timer eller natten over
- Rør i dejen og sæt 25 boller med 2 spiseskeer på bagepapir
- Lad bollerne stå ca. 20 minutter og tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Bages i ca. 20 minutter
Tip
Halvdelen af dejen kan gemmes i køleskabet til dagen efter, så har du til en ny portion friskbagte bolle.
Bollerne kan drysses med sesamfrø, birkes, chiafrø eller lignende inden de kommer i ovnen.
Næringsberegning pr. bolle:
Næringsindhold
kJ: 720 kcal: 170
protein: 6 g
fedt: 4 g
kulhydrat: 28 g