Koldhævede økoboller

​Opskriften er til ca. 48 boller.

Tilberedningstid 45 min 
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge?

½ pakke gær
1,2 L koldt vand
900 g hvedemel
300 g grovvalsede havregryn
300 g grahams- eller fuldkornshvedemel
2 spsk. salt
1 tsk. sukker eller flydende honning
Saft fra 1 hel økologisk citron

Sådan gør du

1. Smuldr gæren og rør den ud i det kolde vand
2. Rør de øvrige ingredienser i. Dejen er blød, så rør udelukkende dejen med en stor træske
3. tildæk dejen med husholdningsfilm og stil den i køleskab natten over eller mindst 8 timer
4. Tænd ovnen på 210° C (190° C ved varmluft)
5. Anvend en gaffel og en spiseske til at tage dejen op og lægge dem boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver til boller til 2 bageplader. Ingen pensling
6. Bag bollerne i ovnen i ca. 25 min


Tips & idéer

Tilsæt eventuelt 300 g revne gulerødder eller squash samt 1 dl sesam-/solsikkefrø eller græskarkerner

Næringsindhold pr. stk. 

Energi 468 kJ (112 Kcal)
Kulhydrater 23 g
Fedt 1 g
Protein 3 g
Kostfibre 2 g


Redaktør