Tilberedningstid 30 min (eksklusiv 1 times hævetid og 15-40 min bagetid)
Sværhedsgrad middel
Hvad skal du bruge?
50 g gær
5 dl lunken vand
3 dl syrnet mælkeprodukt 0,5 %
1 spsk. salt
2 spsk. raps/olivenolie
2 spsk. kommen
4 dl grahamsmel (250 g)
4 dl rugmel (250 g)
ca. 6 dl hvedemel (400 g)
Sådan gør du
- Udrør gæren i vandet
- Tilsæt salt, olie, kommen, rugmel og grahamsmel
- Ælt hvedemelet i lidt ad gangen
- Ælt dejen grundigt igennem (evt. 5 min ved middelhastighed på maskine)
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time
- Slå dejen ned og form til brød eller boller
- Lad boller eller brød hæve til dobbelt størrelse
- Bag ved 200 C: Brød i 30 - 40 min og boller/ flutes i 15 min
Næringsindhold pr. 100 g brød
Energi 887 kJ (212
Kulhydrater 44 g
Fedt 3 g
Protein 6 g
Kostfibre 5 gNæringsindhold pr. bolle
Energi 568 kJ (136 Kcal)
Kulhydrater 28 g
Fedt 2 g
Protein 4 g
Kostfibre 3,3 g