Nøddebrød

Tilberedningstid (3½ time inkl. 2½ times hævetid) 
Sværhedsgrad Let

 
Hvad skal du bruge? 
25 g gær
3 dl vand
1 dl kærnemælk eller A38
2 æg
130 g hvedemel
220 g fuldkornsrugmel
100 g knuste rugkerner
50 g grovvalsede havregryn
1 tsk. salt
4 spsk. olie
100 g hasselnøddeflager eller fint hakkede mandler

Til formen:
1 spsk. olie
50 g grovvalsede havregryn 

Sådan gør du 
1. Opløs gæren i vand, mælkeprodukt og æg
2. Rør de øvrige ingredienser i 
3. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 2 timer
4. Pensl 2 små brødforme med olie og drys med havregryn
5. Fordel dejen i formene og glat overfladen
6. Lad brødene hæve tildækket og lunt i 30 min
7. Bag dem midt i ovnen ved 225° i 40-45 min 


Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1294 kJ (310 Kcal)
Kulhydrater 40 g
Protein 10 g
Fedt 13,5 g
Kostfibre 6,2 g


Redaktør