Tilberedningstid (3½ time inkl. 2½ times hævetid)
Sværhedsgrad Let Hvad skal du bruge?
25 g gær
3 dl vand
1 dl kærnemælk eller A38
2 æg
130 g hvedemel
220 g fuldkornsrugmel
100 g knuste rugkerner
50 g grovvalsede havregryn
1 tsk. salt
4 spsk. olie
100 g hasselnøddeflager eller fint hakkede mandler
Til formen: 1 spsk. olie
50 g grovvalsede havregryn
Sådan gør du
- Opløs gæren i vand, mælkeprodukt og æg
- Rør de øvrige ingredienser i
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i 2 timer
- Pensl 2 små brødforme med olie og drys med havregryn
- Fordel dejen i formene og glat overfladen
- Lad brødene hæve tildækket og lunt i 30 min
- Bag dem midt i ovnen ved 225° i 40-45 min
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 1294 kJ (310 Kcal)
Kulhydrater 40 g
Protein 10 g
Fedt 13,5 g
Kostfibre 6,2 g~