Provencelandbrød

​Opskriften er til 2 brød eller 4 flutes eller 30 boller.

Tilberedningstid 30 min (eksklusiv 1 døgns hævetid og 15-35 min bagetid)Sværhedsgrad Middel

 
Hvad skal du bruge?

30 g gær
2 dl lunken vand
2,5 dl (150 g) grahamsmel
6 dl kærnemælk
1 spsk. salt
2 spsk. raps/olivenolie
3,5 dl (200 g) grahamsmel eller fuldkornshvedemel
ca. 11 dl (700 g) hvedemel


Sådan gør du

1. Udrør gæren i vandet, tilsæt grahamsmelet og lad dejen hvile i 1 døgn
2. Tilsæt kærnemælk, salt og olie til dejen
3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt igennem (evt. 5 min ved middel hastighed på maskine)
4. Stil dejen til hævning til dobbelt størrelse
5. Slå dejen ned og form til brød, boller eller flutes
6. Lad brød, boller eller flutes hæve til dobbelt størrelse
7. Bag brød ved 200° C i ca. 35 min og bag boller og flutes i 15-20 min

Næringsindhold

pr. 100 g brød/ flute
Energi 1020 kJ (244 kcal)
Kulhydrater 48 g
Fedt 3,5 g
Protein 7 g
Kostfibre 4 g
pr. bolle
578 kJ;(138 Kcal)
Kulhydrater: 27 g
Fedt: 2 g
Protein: 4 g
Kostfibre: 2,3 g


Redaktør