Tilberedningstid 30 min (eksklusiv 1 døgns hævetid og 15-35 min bagetid)Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
30 g gær
2 dl lunken vand
2,5 dl (150 g) grahamsmel
6 dl kærnemælk
1 spsk. salt
2 spsk. raps/olivenolie
3,5 dl (200 g) grahamsmel eller fuldkornshvedemel
ca. 11 dl (700 g) hvedemel
Sådan gør du
- Udrør gæren i vandet, tilsæt grahamsmelet og lad dejen hvile i 1 døgn
- Tilsæt kærnemælk, salt og olie til dejen
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt igennem (evt. 5 min ved middel hastighed på maskine)
- Stil dejen til hævning til dobbelt størrelse
- Slå dejen ned og form til brød, boller eller flutes
- Lad brød, boller eller flutes hæve til dobbelt størrelse
- Bag brød ved 200° C i ca. 35 min og bag boller og flutes i 15-20 min
Næringsindhold pr. 100 g brød/flute
Energi 1020 kJ (244 kcal)
Kulhydrater 48 g
Fedt 3,5 g
Protein 7 g
Kostfibre 4 gNæringsindhold pr. bolle
578 kJ;(138 Kcal)
Kulhydrater: 27 g
Fedt: 2 g
Protein: 4 g
Kostfibre: 2,3 g