Valnøddeboller

​Opskriften er til ca. 24 boller.

Tilberedningstid: 30 min 
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge?

6 dl vand
50 g gær
2 dl kærnemælk el. andet surmælksprodukt 0,5 %
½ dl raps/olivenolie
100 g grofthakkede valnødder
3 dl (200 g) rugmel
1,5 dl (100 g) grahamsmel
2,5 dl (150 g) sigtemel
1 tsk. salt
10 dl (500-600 g) hvedemel

Sådan gør du

  1. Udrør gæren i lunkent vand
  2. Tilsæt salt, olie og surmælksprodukt samt rugmel
  3. Ælt dejen grundigt med resten af melet - der tilsættes lidt efter lidt (eller ælt den på maskine i 5 min. ved middel hastighed)
  4. Sæt dejen til hævning tildækket og et lunt sted i ca. 1 time
  5. Ælt derefter dejen igennem og form den til 30 boller
  6. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse
  7. Bag bollerne ved 200° C i 20-25 min

Brødet får en mørk farve, når der anvendes kærnemælk og valnødder.

Næringsindhold pr. stk.

Energi 672 kJ (160 Kcal)
Kulhydrater 27 g
Fedt 5g
Protein 4 g
Kostfibre 2,4 g

Redaktør