Tilberedningstid: 30 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
6 dl vand
50 g gær
2 dl kærnemælk el. andet surmælksprodukt 0,5 %
½ dl raps/olivenolie
100 g grofthakkede valnødder
3 dl (200 g) rugmel
1,5 dl (100 g) grahamsmel
2,5 dl (150 g) sigtemel
1 tsk. salt
10 dl (500-600 g) hvedemel
Sådan gør du
- Udrør gæren i lunkent vand
- Tilsæt salt, olie og surmælksprodukt samt rugmel
- Ælt dejen grundigt med resten af melet - der tilsættes lidt efter lidt (eller ælt den på maskine i 5 min. ved middel hastighed)
- Sæt dejen til hævning tildækket og et lunt sted i ca. 1 time
- Ælt derefter dejen igennem og form den til 30 boller
- Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse
- Bag bollerne ved 200° C i 20-25 min
Brødet får en mørk farve, når der anvendes kærnemælk og valnødder.
Næringsindhold pr. stk.
Energi 672 kJ (160 Kcal)
Kulhydrater 27 g
Fedt 5g
Protein 4 g
Kostfibre 2,4 g