Banankage

Tilberedningstid: 45-50 min 
Sværhedsgrad: middel
  

Hvad skal du bruge? 

100 g hakkede nødder
3 bananer (ca. 400 g)
100 g flydende margarine
100 g sukker
3 æg (180 g)
30 g havregryn
½ dl kærnemælk
250 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1½ tsk. natron

Pynt

80 g mørk chokolade 

Sådan gør du 

  1. Tænd ovnen på 200˚C  
  2. Hak nødderne let
  3. Mos bananer med en gaffel
  4. Rør flydende margarine, sukker og vaniljesukker hvidt
  5. Rør æggene i, ét ad gangen
  6. Vend nødder, havregryn, bananer og kærnemælk forsigtigt i dejen
  7. Bland mel og natron og rør blandingen i
  8. Hæld dejen i en smurt form, ca. 20*30 cm
  9. Bag kagen ved 200˚ C i ca. 30-35 min
  10. Riv chokoladen og drys den over kagen, så snart den er taget ud fra ovnen

Tips & idéer

Kagen deles i 20 stk.

Næringsindhold pr. stk.

Energi 700 kJ (167 Kcal)
Kulhydrater 21 g
Fedt 8 g
Protein 4 g

                                                       

Redaktør