Blåbær-jordbærtærte

Tilberedningstid: ca. 1½ time ink. hvile- og bagetid
Sværhedsgrad: Middel

Der bliver ca. 12 stk.

Hvad skal du bruge?

Tærtedej:
250 g hvedemel
125 g flydende Becel margarine
80 g flormelis

Fyld:
100 g flydende Becel margarine
50 g sukker
50 g hvedemel
1 æg
2 dl (130 g) mandler
200 g jordbær
100 g blåbær


Sådan gør du

Tærtedej:

1. Kom mel, Becel og flormelis i en skål, og smuldre det godt med hænderne
2. Kom ægget i og saml det sammen til en dej
3. Stil dejen på køl i 30 min.
4. Rul dejen ud og kom den i en tærteform
5. Bag tærtebunden ved 170˚C i ca. 15 min.


Fyld:
1. Pisk Becel og sukker luftig
2. Tilsæt hvedemel og æg og pisk det godt sammen
3. Kom mandlerne i en foodprocessor så de bliver til mandelmel eller hak dem så fint som muligt.
4. Vend mandelmelet i dejen
5. Smør dejen ud i den bagte tærtebund
6. Skyl bærrene, halver jordbærrene og fordel dem ud over tærten
7. Bag tærten ved 160 ˚C i ca. 20-25 min.
 

Forslag til tilbehør

Kan serveres med fraiche 9%, fromage fraiche eller skyr
 

Næringsindhold pr. stk. (uden tilbehør)

Energi 1398 kJ (334 Kcal)
Kulhydrater 35 g
Fedt 20 g
Protein 6 g                

 

Redaktør