Blåbær-jordbærtærte

​Der bliver ca. 12 stk.    

Tilberedningstid: ca. 1½ time ink. hvile- og bagetid
Sværhedsgrad: Middel

Hvad skal du bruge?

Tærtedej:
250 g hvedemel
125 g flydende Becel margarine
80 g flormelis

Fyld:
100 g flydende Becel margarine
50 g sukker
50 g hvedemel
1 æg
2 dl (130 g) mandler
200 g jordbær
100 g blåbær


Sådan gør du

Tærtedej:

  1. Kom mel, Becel og flormelis i en skål, og smuldre det godt med hænderne
  2. Kom ægget i og saml det sammen til en dej
  3. Stil dejen på køl i 30 min.
  4. Rul dejen ud og kom den i en tærteform
  5. Bag tærtebunden ved 170˚C i ca. 15 min.


Fyld:

  1. Pisk Becel og sukker luftig
  2. Tilsæt hvedemel og æg og pisk det godt sammen
  3. Kom mandlerne i en foodprocessor så de bliver til mandelmel eller hak dem så fint som muligt.
  4. Vend mandelmelet i dejen
  5. Smør dejen ud i den bagte tærtebund
  6. Skyl bærrene, halver jordbærrene og fordel dem ud over tærten
  7. Bag tærten ved 160 ˚C i ca. 20-25 min.
 

Forslag til tilbehør

Kan serveres med fraiche 9%, fromage fraiche eller skyr
 

Næringsindhold pr. stk. (uden tilbehør)

Energi 1398 kJ (334 Kcal)
Kulhydrater 35 g
Fedt 20 g
Protein 6 g                

 

Redaktør