Tilberedningstid: ca. 60 min
Sværhedsgrad: Middel
Hvad skal du bruge?
3 æg
100 g sukker
½ dl (ca. 45 g) rapsolie
1 dl minimælk
1 usprøjtet appelsin, skal og saft skal bruges
200 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ dl kakao
1 dl (ca. 65 g) hasselnødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175˚C
- Smør springform eller tærteform
- Riv skallen af appelsinen og pres saften ud
- Bland rapsolie og mælk (eller 1 dl flydende Becel + en ½ dl minimælk)
- Afvej mel, bagepulver og kakao, og bland det godt
- Hak hasselnødderne
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende (ca. 10 min.)
- Vend forsigtigt og lidt ad gangen melblandingen, olien, mælken, skallen og saften af appelsinen i æggemassen
- Hæld kagedejen i den smurte form
- Drys dejen med hakkede hasselnødder
- Bag kagen ved 175˚C i 30 – 40 min
Forslag til tilbehør (ikke medregnet i næringsindholdet)
Rør fedtfattig creme fraiche, fromage fraiche eller skyr med vaniljesukker, og server til kagen.
Næringsindhold pr. stk.
Energi 819 kJ (196 Kcal)
Kulhydrater 25 g
Fedt 9 g
Protein 5 g