Chokoladekage med appelsin

Tilberedningstid: ca. 60 min 
Sværhedsgrad: Middel
 

Hvad skal du bruge? 

3 æg
100 g sukker
½ dl (ca. 45 g) rapsolie
1 dl minimælk
1 usprøjtet appelsin, skal og saft skal bruges
200 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ dl kakao
1 dl (ca. 65 g) hasselnødder

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175˚C
  2. Smør springform eller tærteform
  3. Riv skallen af appelsinen og pres saften ud
  4. Bland rapsolie og mælk (eller 1 dl flydende Becel + en ½ dl minimælk)
  5. Afvej mel, bagepulver og kakao, og bland det godt
  6. Hak hasselnødderne
  7. Pisk æg og sukker hvidt og skummende (ca. 10 min.)
  8. Vend forsigtigt og lidt ad gangen melblandingen, olien, mælken, skallen og saften af appelsinen i æggemassen
  9. Hæld kagedejen i den smurte form
  10. Drys dejen med hakkede hasselnødder
  11. Bag kagen ved 175˚C i 30 – 40 min

Forslag til tilbehør (ikke medregnet i næringsindholdet)

Rør fedtfattig creme fraiche, fromage fraiche eller skyr med vaniljesukker, og server til kagen.

 

Næringsindhold pr. stk.

Energi 819 kJ (196 Kcal)
Kulhydrater 25 g
Fedt 9 g
Protein 5 g

Redaktør