Citronkage

Tilberedningstid ca. 40 min
Sværhedsgrad Middel  

Hvad skal du bruge?

2½ dl (150 g) hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 dl (85 g) sukker
½ dl blå birkes
2 spsk. flydende margarine eller olivenolie
1 dl minimælk
2 æg
Reven skal af 1 usprøjtet citron

Pynt
Reven skal af 1 usprøjtet citron samt saften deraf
¾ dl flormelis

Sådan gør du

  1. Tænd 200˚C
  2. Bland mel, bagepulver og birkes
  3. Bland margarinen/olien med minimælk
  4. Pisk sukker og æg skummende og hvidt, ca. 10 min
  5. Bland margarine og mælkebland i sukker/æggeblandingen
  6. Vend de tørre ingredienser i dejen – rør dejen sammen til en jævn dej
  7. Hæld dejen i en smurt randform (ca. 19 cm). Stil kagen midt i ovnen
  8. Bag kagen ved 200˚C i 20-25 min
  9. Rør skal og saft fra citronen sammen med flormelis. Fordel over kagen, når den tages ud af ovnen
  10. Lad kagen køle af i formen

Inspiration til andre retter med citron

Mandel-citronkage


Næringsindhold pr. stk. 

Energi 568 kJ (135 Kcal)
Kulhydrater 22 g
Fedt 4 g
Protein 3 g


Redaktør