Tilberedningstid ca. 40 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
2½ dl (150 g) hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 dl (85 g) sukker
½ dl blå birkes
2 spsk. flydende margarine eller olivenolie
1 dl minimælk
2 æg
Reven skal af 1 usprøjtet citron
Pynt
Reven skal af 1 usprøjtet citron samt saften deraf
¾ dl flormelis
Sådan gør du
- Tænd 200˚C
- Bland mel, bagepulver og birkes
- Bland margarinen/olien med minimælk
- Pisk sukker og æg skummende og hvidt, ca. 10 min
- Bland margarine og mælkebland i sukker/æggeblandingen
- Vend de tørre ingredienser i dejen – rør dejen sammen til en jævn dej
- Hæld dejen i en smurt randform (ca. 19 cm). Stil kagen midt i ovnen
- Bag kagen ved 200˚C i 20-25 min
- Rør skal og saft fra citronen sammen med flormelis. Fordel over kagen, når den tages ud af ovnen
- Lad kagen køle af i formen
Inspiration til andre retter med citron
Mandel-citronkage
Næringsindhold pr. stk.
Energi 568 kJ (135 Kcal)
Kulhydrater 22 g
Fedt 4 g
Protein 3 g