Gulerodskage

Tilberedningstid 60-65 min.
Sværhedsgrad Middel

 

Hvad skal du bruge? 

3-4 gulerødder (200 g)
½ dl hasselnødder (30 g)
2 æg
1 dl sukker (75 g)
1 dl olie
1½ dl hvedemel (90 g)

1 dl grahamsmel (55 g)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1/4 tsk. salt
2 spsk. rosiner


Sådan gør du 

1. Skræl gulerødderne og riv dem fint
2. Hak nødderne groft 
3. Pisk æg og sukker skummende
4. Pisk olie i i en tynd stråle
5. Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kanel og salt sammen
6. Rør blandingen i melet
7. Bland nødder, gulerødder og rosiner i dejen
8. Beklæd en form (25 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen i
9. Bag kagen i 40-50 min ved 160 °C

Tips og ideer

Kagen deles i 10 stk.

Næringsberegning 

Næringsindhold pr. stk.
Energi 952 kJ (227 Kcal)
Kulhydrater 25 g
Fedt 13 g
Protein 4 g 

 


Redaktør