Tilberedningstid 60-65 min.
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
3-4 gulerødder (200 g)
½ dl hasselnødder (30 g)
2 æg
1 dl sukker (75 g)
1 dl olie
1½ dl hvedemel (90 g)
1 dl grahamsmel (55 g)
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1/4 tsk. salt
2 spsk. rosiner
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og riv dem fint
- Hak nødderne groft
- Pisk æg og sukker skummende
- Pisk olie i i en tynd stråle
- Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kanel og salt sammen
- Rør blandingen i melet
- Bland nødder, gulerødder og rosiner i dejen
- Beklæd en form (25 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen i
- Bag kagen i 40-50 min ved 160 °C
Tips og ideer
Kagen deles i 10 stk.
Næringsindhold pr. stk.
Energi 952 kJ (227 Kcal)
Kulhydrater 25 g
Fedt 13 g
Protein 4 g