Tilberedningstid: ca. 30 min
Sværhedsgrad: Middel
Hvad skal du bruge?
500 g æbler
½ dl (40 g) sukker
50 g rasp eller mysli
2 tsk. kanel
100 g mandler
50 g flydende margarine
Citroncreme
2 dl ylette (eller andet surmælksprodukt med max. 2% fedt)
½ tsk. reven citronskal
1/4 tsk. flydende sødemiddel
Lidt vaniljesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175-200˚C
- Skræl æblerne og del dem i smalle både. Læg bådene taglagt i et smurt ovnfast fad
- Bland sukker, rasp/mysli, kanel og hakkede mandler
- Fordel blandingen over æblerne.
- Fordel den flydende margarine herover
- Bag ved 175-200˚ i ca. 15 min
- Rør imens ingredienserne til citroncremen sammen
- Servér med citroncreme
Tips & idéer
For at gøre kagen endnu mere spændende, kan der tilføjes grofthakket mørk chokolade (min. 70%) sammen med sukker, rasp, kanel og hakkede mandler. (Den mørke chokolade er ikke medregnet i næringsindholdet)
Inspiration til andre retter med æbler
Ovnbagte æbler med marengslåg
Næringsindhold pr. portion
Energi 1529 kJ (365 Kcal)
Kulhydrater 47 g
Fedt 21 g
Protein 9 g