Hurtig æblekage

Tilberedningstid: ca. 30 min 
Sværhedsgrad: Middel
 

Hvad skal du bruge? 

500 g æbler
½ dl (40 g) sukker
50 g rasp eller mysli
2 tsk. kanel
100 g mandler
50 g flydende margarine

Citroncreme

2 dl ylette (eller andet surmælksprodukt med max. 2% fedt)
½ tsk. reven citronskal
1/4 tsk. flydende sødemiddel
Lidt vaniljesukker

Sådan gør du 

  1. Tænd ovnen på 175-200˚C
  2. Skræl æblerne og del dem i smalle både. Læg bådene taglagt i et smurt ovnfast fad
  3. Bland sukker, rasp/mysli, kanel og hakkede mandler
  4. Fordel blandingen over æblerne.
  5. Fordel den flydende margarine herover
  6. Bag ved 175-200˚ i ca. 15 min
  7. Rør imens ingredienserne til citroncremen sammen
  8. Servér med citroncreme

Tips & idéer 

For at gøre kagen endnu mere spændende, kan der tilføjes grofthakket mørk chokolade (min. 70%) sammen med sukker, rasp, kanel og hakkede mandler. (Den mørke chokolade er ikke medregnet i næringsindholdet)

Inspiration til andre retter med æbler

Ovnbagte æbler med marengslåg

Næringsindhold pr. portion

Energi 1529 kJ (365 Kcal)
Kulhydrater 47 g
Fedt 21 g
Protein 9 g

 

Redaktør