Jordbærgrød

Opskrift på jordbærgrød

Tilberedningstid: 15-20 min 
Sværhedsgrad: Middel

 

Hvad skal du bruge? 

750 g friske eller frosne jordbær
2½ dl vand
60 g sukker eller flydende sødemiddel svarende hertil
2 spsk. (24 g) kartoffelmel
½l minimælk

Sådan gør du 

1. Kog de friske/optøede bær i 2- 3 min i vandet (lad dem ikke koge ud)
2. Smag til med sukker/sødemiddel
3. Kartoffelmel udrøres i ca. en 1/4 dl vand
4. Hæld jævningen i en tynd stråle, i de kogende jordbær og tag gryden af varmen straks (Hvis kartoffelmel koger, bliver grøden "lang/ klistret")
5. Hæld grøden i en skål, drys med lidt sukker og afkøl
6. Server grøden serveres med minimælk 

Tips & idéer

Grøden kan også jævnes med maizenamel (3 spsk. til denne portion), og skal da koge i 1 min efter jævning.

 

Næringsindhold af hele portionen (incl. Minimælk og sukker)

Energi 679 kJ (162 Kcal)
Kulhydrater 32 g
Fedt 1 g     
Protein 5 g

Næringsindhold pr. portion (incl. Minimælk og sødemiddel)

Energi 314 kJ (75 Kcal)
Kulhydrater 11 g
Fedt 2 g 
Protein 4 g

Redaktør