Tilberedningstid: 15-20 min
Sværhedsgrad: Middel
Hvad skal du bruge?
750 g friske eller frosne jordbær
2½ dl vand
60 g sukker eller flydende sødemiddel svarende hertil
2 spsk. (24 g) kartoffelmel
½l minimælk
Sådan gør du
- Kog de friske/optøede bær i 2- 3 min i vandet (lad dem ikke koge ud)
- Smag til med sukker/sødemiddel
- Kartoffelmel udrøres i ca. en 1/4 dl vand
- Hæld jævningen i en tynd stråle, i de kogende jordbær og tag gryden af varmen straks (Hvis kartoffelmel koger, bliver grøden "lang/ klistret")
- Hæld grøden i en skål, drys med lidt sukker og afkøl
- Server grøden serveres med minimælk
Tips & idéer
Grøden kan også jævnes med maizenamel (3 spsk. til denne portion), og skal da koge i 1 min efter jævning.
Næringsindhold af hele portionen (inkl. Minimælk og sukker)
Energi 679 kJ (162 Kcal)
Kulhydrater 32 g
Fedt 1 g
Protein 5 g
Næringsindhold pr. portion (inkl. Minimælk og sødemiddel)
Energi 314 kJ (75 Kcal)
Kulhydrater 11 g
Fedt 2 g
Protein 4 g