Tilberedningstid: ca. 70 min.
Kagen er bedst kold og kan spises som den er eller med vanilje is. Bliver kun bedre dagen efter og holder sig lækker og konfektagtig i op til 5 dage. Kagen er laktose- og glutenfri.
Hvad skal du bruge
300 g nødder/mandler. Brug fx 150 g hasselnødder og 150 g mandler
200 g mørk chokolade 70%
½ tsk. stødt nellike
2 dl rapsolie
225 g sukker
4 æg
Til pynt
Revet skal fra en økologisk appelsin og evt. lidt hakkede nødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 C varmluft (190 C alm. ovn)
- Mandler og nødder blendes til mel (det er ikke nødvendigt at smutte dem inden)
- Chokoladen hakkes fint eller blendes
- Bland nøddemel og chokolade med stødt nellike
- I en anden skål piskes olie og sukker godt sammen
- Rør et æg i ad gangen
- Vend forsigtigt nøddeblandingen i æggemassen
- Smør en springform på 24 cm i diameter og fordel dejen i den
- Bag kagen midt i ovnen i 40 - 45 min.
- Lad kagen afkøle
- Pynt med revet appelsinskal(økologisk) og evt. lidt hakkede nødder
Tips og idéer
Kagen er fryseegnet og du kan bruge alle typer nødder, så lav evt. kagen, når du har nødderester.
Kan også bages i en firkantet form ca. 20 x 30 cm, beklædt med bagepapir, og skæres ud i små konfektstykker a 2 x 2 cm.
Der kan også benyttes andre krydderier f.eks. stødt ingefær og kanel. Kan også bruges til nytårs- champagnen i stedet for kransekage.
Næringsindhold pr. stykke á 60 g eller pr. konfektstykke á 20 g
Energi pr. stk.:
kJ: 1340 kcal: 320
protein: 5 g
fedt: 21 g
kulhydrat: 25 g