Tilberedningstid: 60 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
1½ dl kærnemælk
½ dl yoghurt naturel 0,5 %
35 g gær
1 spsk. rapsolie
½ tsk. salt
½ dl sukker
1 æg
5 dl (300 g) hvedemel
1½ dl (100 g) rosiner
100 g marcipan
50 g mandler
30 g perlesukker
Lidt sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Udrør gær og yoghurt i den lune kærnemælk
- Rør rapsolie, salt, 30g sukker, æg, og rosiner i væsken
- Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem
- Del dejen i 2 lige store dele
- Tryk den ene del ud i bunden af en smurt springform
- Rør marcipanen blød med ca. 3 spsk. vand eller mælk og smør massen ud på dejen i formen
- Rul den anden del af dejen ud med en kagerulle og læg den som låg over marcipanfyldet
- Pensel kagen med sammenpisket æg og drys med perlesukker og groft hakkede mandler
- Lad kagen hæve til dobbelt ca. størrelse og bag den ved 200°C i ca. 25 minutter
Næringsindhold pr. stk.
Energi 950 kJ (230 Kcal) Kulhydrater 37 g Fedt 7 g Protein 6 g
|