Kagen der smager af jul

Tilberedningstid: 60 min 
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

1½ dl kærnemælk
½ dl yoghurt naturel 0,5 %
35 g gær
1 spsk. rapsolie
½ tsk. salt
½ dl sukker
1 æg
5 dl (300 g) hvedemel
1½ dl (100 g) rosiner
100 g marcipan
50 g mandler
30 g perlesukker
Lidt sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du 

  1. Udrør gær og yoghurt i den lune kærnemælk
  2. Rør rapsolie, salt, 30g sukker, æg, og rosiner i væsken
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem
  4. Del dejen i 2 lige store dele 
  5. Tryk den ene del ud i bunden af en smurt springform
  6. Rør marcipanen blød med ca. 3 spsk. vand eller mælk og smør massen ud på dejen i formen 
  7. Rul den anden del af dejen ud med en kagerulle og læg den som låg over marcipanfyldet
  8. Pensel kagen med sammenpisket æg og drys med perlesukker og groft hakkede mandler
  9. Lad kagen hæve til dobbelt ca. størrelse og bag den ved 200°C i ca. 25 minutter

Næringsindhold pr. stk.

Energi 950 kJ (230 Kcal)
Kulhydrater 37 g
Fedt 7 g
Protein 6 g

Redaktør