Tilberedningstid: ca. 60 min + 1 dag
Sværhedsgrad: Middel
Hvad skal du bruge?
150 g mandler
1½ tsk. bagepulver
75 g sukker
2 æg
1 dl minimælk
Marinade
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
50 g flormelis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170˚C
- Blend de hele mandler blendes meget fint. Bland med bagepulver
- Pisk sukker og æg til det er let og luftigt
- Vend mandelmel forsigtig i de piskede æg
- Rør mælk i dejen
- Hæld dejen i en smurt randform eller springform
- Bages ved 170˚C i ca. 30 min
- Riv skallen og pres saften fra citronen. Rør saft og skal sammen med flormelis
- Citronmarinaden kommes over den varme kage. Lad kagen trække til næste dag
Tips & idéer
Når skallen af citronen rives, skal man passe på, der ikke rives for meget af den hvide del af citronen med, da det vil gøre marinaden bitter.
Inspiration til andre retter med citron
Citronkage
Citronkage med birkes
Næringsindhold pr. stk.
Energi 535 kJ (128 Kcal)
Kulhydrater 15 g
Fedt 6 g
Protein 4 g |