Marcipanhorn

Tilberedningstid: ca. 40 min
Sværhedsgrad: Svær

Hvad skal du bruge?

200 g marcipan
60 g sukker
1-3 æggehvider

Pynt
Mandelflager

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170 °C
  2. Rør marcipan og sukker sammen til sukkeret er opløst
  3. Tilsæt lidt æggehvide ad gangen - det er ikke sikkert at de alle skal bruges. Massen skal have en relativ blød konsistens, men den skal kunne formes til horn eller toppe
  4. Form massen til horn eller toppe
  5. Vend hornene eller toppene i mandelflagerne før bagning, hvis der ønskes mandelflager som pynt
  6. Sæt horn eller toppe på bagepapir på en plade og sæt dem midt i en varm ovn
  7. Lad dem bage til de er gyldne i ca. 10 min

Tips & idéer

Marcipanhornene kan dyppes i eller pensles med chokolade, mens de endnu er varme.

Næringsindhold pr. stk. (3 æggehvider)

Energi 349 kJ (83 Kcal)
Kulhydrater 11 g
Fedt 4 g
Protein 2 g


Redaktør