Det skal du bruge
Kagen:
2 store kartofler (ca. 200g)
100 gram mandler
80 gram flydende Becel
175 gram sukker
2 stk. æggeblommer
2 stk. æggehvider
125 gram marcipan
Chokoladetopping:
125 gram flormelis
50 gram flydende Becel
50 gram kakaopulver
4 spsk. letmælk
1 knivspids salt
Sådan gør du
- Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og mos dem.
- Hak mandler til fint mel (brug evt. en foodprocessor)
- Kom Becel og sukker i en skål og pisk det til en luftig masse. Kom æggeblommerne i en ad gangen og pisk.
- Kom mandelmel, mosede kartofler og revet marcipan i skålen med æggemassen. Pisk det til en ensartet masse.
- I en anden skål, pisk æggehvider stive. Vende dem herefter forsigtigt i kagemassen.
- Kom bagepapir i en springform (Ø 16cm) og hæld dejen deri.
- Bag kagen ved 175C i 35-40 min.
- Lav imens chokoladetopping. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem til en ensartet masse.
- Når kagen er færdigbagt, afkøles den før chokoladetopping påsmøres.
Næringsindhold pr. styk.
(beregnet ud fra at kagen giver 13 stykker)
Energi: 1098 kJ (262 kcal)
Kulhydrater: 32 gram
Fedt: 13 gram
Protein: 5 gram