Mazarinkage (glutenfri)

Det skal du bruge

Kagen:
2 store kartofler (ca. 200g)
100 gram mandler    
80 gram flydende Becel
175 gram sukker
2 stk. æggeblommer
2 stk. æggehvider
125 gram marcipan

Chokoladetopping:
125 gram flormelis
50 gram flydende Becel
50 gram kakaopulver
4 spsk. letmælk
1 knivspids salt

Sådan gør du   

  1. Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og mos dem. 
  2. Hak mandler til fint mel (brug evt. en foodprocessor)
  3. Kom Becel og sukker i en skål og pisk det til en luftig masse. Kom æggeblommerne i en ad gangen og pisk.
  4. Kom mandelmel, mosede kartofler og revet marcipan i skålen med æggemassen. Pisk det til en ensartet masse.
  5. I en anden skål, pisk æggehvider stive. Vende dem herefter forsigtigt i kagemassen.
  6. Kom bagepapir i en springform (Ø 16cm) og hæld dejen deri.
  7. Bag kagen ved 175C i 35-40 min.
  8. Lav imens chokoladetopping. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem til en ensartet masse.
  9. Når kagen er færdigbagt, afkøles den før chokoladetopping påsmøres. 

Næringsindhold pr. styk. 

​(beregnet ud fra at kagen giver 13 stykker)
Energi: 1098 kJ (262 kcal)
Kulhydrater: 32 gram
Fedt: 13 gram
Protein: 5 gram 
Redaktør