Tilberedningstid: ca. 50 min
Sværhedsgrad: Svær
Hvad skal du bruge?
4 æbler,
belle de
boskoop eller andet æble, der har let ved at ”koge ud”
3-4 spsk. sukker
Marengslåg
2 æggehvider
3 spsk. sukker
60 g smuttede hakkede mandler/mandelflager
4 tsk. flormelis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170˚C
- Skræl og halver æblerne. Tag kernehuset ud
- Drys 4 ovnfaste portionsforme eller ét fad med ca. 1-1½ spsk. sukker
- Læg de halve æbler 2 og 2 i portionsformene/fadet. Drys med ca. 1-1½ spsk. sukker
- Bag i ovnen ved 170˚C i ca. 30 min til de er møre
- Pisk imens æggehvider og sukker stive til marengslåget. Bland halvdelen af mandlerne i hviderne
- Fordel hviderne over æblerne, når de er færdige. Drys med flormelis og pynt med resten af mandlerne
- Sæt formene/fadet under ovnens grill i til marengsen har taget farve (ca. 5 min)
- Serveres straks
Tips & ideer
Marengslåget kan også benyttes på en æblemos/kompot af
4 æbler,
belle de
boskoop
1 dl vand
4-5 spsk. sukker
½
vaniljestang
Skræl æblerne, del dem i både og kog dem møre i vand med sukker og
vaniljestangen. Fordel kompotten i
portionsforme eller ét fad. Fordel
marengsblandingen over kompotten. Sæt formene/fadet under ovnens grill på 170˚C i til marengsen har taget farve (ca. 5 min).
(Dette er ikke en del af
næringsberegningen)
Inspiration til andre retter med æbler
Hurtig æblekage
Næringsindhold pr. portion
Energi 1350 kJ (323 Kcal) Kulhydrater 63 g
Fedt 6 g
Protein 6 g |