Ovnbagte æbler med marengslåg

Tilberedningstid: ca. 50 min 
Sværhedsgrad: Svær

Hvad skal du bruge? 

4 æbler, belle de boskoop eller andet æble, der har let ved at ”koge ud”
3-4 spsk. sukker

Marengslåg

2 æggehvider
3 spsk. sukker
60 g smuttede hakkede mandler/mandelflager
4 tsk. flormelis

Sådan gør du 

1. Tænd ovnen på 170˚C
2. Skræl og halver æblerne. Tag kernehuset ud
3. Drys 4 ovnfaste portionsforme eller ét fad med ca. 1-1½ spsk. sukker
4. Læg de halve æbler 2 og 2 i portionsformene/fadet. Drys med ca. 1-1½ spsk. sukker
5. Bag i ovnen ved 170˚C i ca. 30 min til de er møre
6. Pisk imens æggehvider og sukker stive til marengslåget. Bland halvdelen af mandlerne i hviderne
7. Fordel hviderne over æblerne, når de er færdige. Drys med flormelis og pynt med resten af mandlerne
8. Sæt formene/fadet under ovnens grill i til marengsen har taget farve (ca. 5 min)
9. Serveres straks

Tips & ideer

Marengslåget kan også benyttes på en æblemos/kompot af
4 æbler, belle de boskoop
1 dl vand
4-5 spsk. sukker
½ vaniljestang

Skræl æblerne, del dem i både og kog dem møre i vand med sukker og vaniljestangen. Fordel kompotten i portionsforme eller ét fad. Fordel marengsblandingen over kompotten. Sæt formene/fadet under ovnens grill på 170˚C i til marengsen har taget farve (ca. 5 min).
(Dette er ikke en del af næringsberegningen)

Inspiration til andre retter med æbler

Hurtig æblekage

Næringsberegning

Næringsindhold pr. portion
Energi 1350 kJ (323 Kcal)
Kulhydrater 63 g
Fedt 6 g
Protein 6 g


Redaktør