Tilberedningstid: 30 min + 1-2 timer til frysning af dejen
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
15 g (ca. ½ dl) julete
300 g (ca. 5 dl) hvedemel
100 g smør
100 g plantemargarine
100 g (ca. 1½ dl) flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
½ tsk. salt
Sådan gør du
- Blend juleteen til fint pulver i en kaffe- eller krydderikværn
- Hak smør og plantemargarine i mindre stykker
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør/ ælt dem hurtigt sammen til en fast dej
- Form dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm
- Pak pølsen i husholdningsfilm eller bagepapir og læg den i fryseren 1-2 timer
- Tag dejen ud af fryseren og skær den i ca. 65 tynde skiver med en skarp kniv
- Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem ved 170° i 6-8 min
- Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg
Næringsindhold pr. stk.
Energi 200 kJ (48 Kcal) Kulhydrater 6 g
Fedt 3 g
Protein 0-1 g
|