Småkager med julete

Tilberedningstid: 30 min + 1-2 timer til frysning af dejen 
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

15 g (ca. ½ dl) julete 
300 g (ca. 5 dl) hvedemel
100 g smør
100 g plantemargarine
100 g (ca. 1½ dl) flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
½ tsk. salt

Sådan gør du 

  1. Blend juleteen til fint pulver i en kaffe- eller krydderikværn
  2. Hak smør og plantemargarine i mindre stykker
  3. Kom alle ingredienserne i en skål og rør/ ælt dem hurtigt sammen til en fast dej
  4. Form dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm  
  5. Pak pølsen i husholdningsfilm eller bagepapir og læg den i fryseren 1-2 timer
  6. Tag dejen ud af fryseren og skær den i ca. 65 tynde skiver med en skarp kniv
  7. Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem ved 170° i 6-8 min
  8. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg  

Næringsindhold pr. stk.

Energi 200 kJ (48 Kcal)
Kulhydrater 6 g
Fedt 3 g
Protein 0-1 g 



Redaktør