Tilberedningstid 1 time + 15 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
400 g rabarber
½ tsk. flydende sødemiddel
½ dl sukker
1 dl vand
200 - 300 g blandet salat f.eks. egeløv, romaine, hjertesalat, iceberg
3 forårsløg
2 spsk. hvid balsamicoeddike
1 spsk. smagsneutral olie
2 spsk. saft fra de bagte rabarber
½ spsk. tørret rosmarin
Salt og peber
½ rulle gedeost
Sådan gør du
- Skyl rabarberne, skær dem i 1 cm tynde stykker og læg dem i et ovnfast fad
- Bland sukker, flydende sødemiddel og vand sammen og hæld det over rabarberne
- Vend rabarberne, så sukker-sødemiddelblandingen fordeles
- Dæk rabarberne med låg eller bagepapir og bag ved 200˚C i 20-25 min
- Skyl salaten
- Snit forårsløg i tynde skiver på skrå
- Skær gedeosten i skiver og vend den i salaten (gem lidt til pynt)
- Vend de afkølede rabarber i salaten (gem lidt til pynt)
- Rør olie, eddike, rabarbersaft og krydderier sammen og hæld blandingen over salaten
- Anret salaten med lidt rabarber og gedeost på toppen
Forslag til tilbehør
Grahamsbrød eller køb brød rig på hele og halve fuldkornskerner
Tips & idéer
Der er stor forskel på, hvor hurtig de forskellige rabarbersorter bliver møre. Tykke rabarber skal have forlænget bagetid.
Oxalsyre i rabarber går i forbindelse aluminium i stanniol og bør derfor ikke anvendes som låg.
Næringsindhold pr. portion
Energi 689 kJ (165) Kcal)
Kulhydrater 27 g
Fedt 5 g
Protein 4 g