Kartoffelsalat

Tilberedningstid 45 min 
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge? 

1 kg kartofler f.eks. aspargeskartofler eller nye små kartofler
½ fennikel
1 stor porre
2 stilke bladselleri 
300 g grønne bønner
1 løg
1 dåse kidneybønner

½ dl balsamicoeddike
½ dl oliven- eller rapsolie
2-3 tsk. stærk sennep 
1 tsk. tørret basilikum eller blade fra ½ potte frisk basilikum

Sådan gør du 

  1. Kog kartoflerne i 15-20 min, indtil de er møre men ikke udkogte 
  2. Skær fennikel i strimler og porre i skiver
  3. Damp fennikel, porre og bønner i 2-3 min og afkøl
  4. Skær bladselleri i skiver og løg i tern
  5. Hæld væden fra kidneybønnerne og skyl dem
  6. Pil kartoflerne og skær dem i skiver, når de er blevet kolde
  7. Bland kartofler, grøntsager og bønner
  8. Bland eddike, olie, sennep og basilikum til dressingen og hæld den over salaten 

Tips & idéer 

Bladselleri kan udelukkes. 
Vælg gerne frosne bønner frem for friske bønner.
Damp kun udskårne grøntsager ganske kort tid, så de bevarer en fast konsistens.

Næringsindhold pr. portion (167 g)

Energi 1231 kJ (293 Kcal)
Kulhydrater 45 g
Fedt 9 g
Protein 10 g

Redaktør