Kyllingesalat

​6 portioner.

Tilberedningstid 50-60 min (eksklusiv 2 timers køling af marineret kød)
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

3 kyllingebryst (600g)
Salt, peber og 2 tsk. estragon
2 dl tørrede grønne linser
1 dåse artiskokker
10-12 stk. soltørrede tomater (fra dåse i olie)
1 lille bakke cherrytomater/blommetomater (200g)
4 stk. peberfrugter
1 stk. iceberg salat
2 spsk. raps- eller olivenolie
2 spsk. eddike
1 spsk. sennep
Estragon, salt og peber

Sådan gør du 

  1. Krydr kylling med salt, peber og estragon og stil på køl i et par timer
  2. Kog linserne som anvist på pakken, hæld vandet fra og lad dem køle af
  3. Steg kyllingebryst enten i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter eller på stegepande til de er gennemstegte – lad dem køle af
  4. Del artiskokker i kvarte, halver friske tomater og skær soltørrede tomater, peberfrugt samt salat i strimler.
  5. Rør dressing af olie, eddike, sennep og smag til med estragon, salt og peber samt evt. lidt sukker eller honning
  6. Skær de stegte kyllingebryster i skiver
  7. Bland kyllingeskiverne og linserne i grøntsagerne og hæld dressingen over
  8. Server evt. med grovbrød

Tip

Er også god med laks eller du kan benytte andet kød f.eks. oksebøffer, roastbeef eller skinkeschnitzler. Der kan også blandes andet grønt i efter smag.

Næringsindhold pr. portion

Energi 2214 kJ (530 Kcal)
Kulhydrater 43 g
Fedt 17 g
Protein 52 g

 


Redaktør