Rødbederåkost

Tilberedningstid 20 min 
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge? 

500 g rå rødbeder
4 spsk. kapers
1 håndfuld hakket bredbladet persille
2 spsk. rapsolie
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. citronsaft
1 spsk. brun farin eller flydende honning f.eks. akaciehonning
Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Skræl de rå rødbeder og skær dem i tændstiktynde stykker
  2. Skyl og hak persillen
  3. Vend kapers og persille i rødbederne
  4. Olie, eddike, citronsaft, brun farin/honning blandes sammen. Smag til med salt og peber
  5. Hæld dressingen over rødbederåkosten

Tips & idéer 

Kapers kan udelades.
Pynt eventuelt råkosten med ristede sennepsfrø (jf. foto). Sennepsfrøene ristes på en tør pande, indtil de ændrer farve.  Dæk panden med et låg, da frøene springer, når de opvarmes.

Næringsindhold pr. portion 

Energi 592 kJ (142 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 7 g
Protein 3 g


Redaktør