Tilberedningstid 1 time og 10 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge
400 g rødbeder
200 g grønne linser f.eks. ”Puy” linser
1 stort eller 2 små (90 g) rødløg
2 stk. (240 g) æbler, gerne søde røde æbler, f.eks. Cox orange
1 bundt (1 dl hakket) bredbladet persille
75 g fetaost
25 g rå mandler
Dressing
1 spsk. raps- eller olivenolie
2 spsk. lys eddike eller balsamico f.eks. hvidvinsbalsamico eller æbleeddike
1 tsk. flydende honning f.eks. akaciehonning
2 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog rødbederne i 25-35 min
- Afkøl rødbederne let, gnid skrællen af og skær rødbederne i tyndestrimler
- Kog linserne i 15-20 min og afkøl
- Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande, indtil de er gylden brune
- Skær æbler og rødløg i tynde både
- Pisk dressingen sammen af olie, balsamico, honning, presset hvidløg
- Smag dressingen til med salt og peber
- Hak den bredbladede persille fint
- Vend rødbeder, linser, æbler, løg, hakket persille sammen med dressingen
- Drys med ristede mandler og smuldret fetaost
Forslag til tilbehør
Ristet eller friskbagt rugbrød. Næringsberegningen er eksklusiv dette.
Tips & idéer
Puy linser findes i velassorterede/større supermarkeder.
Næringsindhold pr. portion (280 g)
Energi 1628 kJ (389 Kcal)
Kulhydrater 56 g
Fedt 11 g
Protein 21 g