Salat med avokado og kidneybønner

Tilberedningstid 20-30 min (eksklusiv 2-3 timer på køl)
Sværhedsgrad Let 

Hvad skal du bruge? 

2 store avokado (400 g / renset vægt 250 g)
1 rødløg (100 g)
1 dåse kidneybønner (420 g / 250 g drænet vægt)

Dressing
½ dl rapsolie
½ dl hvid balsamicoeddike
½ spsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt fennikel
¼ tsk. kanel
1 tsk. salt
¼ tsk. Peber
Chili pasta efter smag, f.eks. ½ tsk. Sambal Oelek stærk
1 fed hvidløg

Sådan gør du 

1. Halvér avokadoerne, fjern stenene, og fjern frugtkødet fra skallen med en ske. Skær avokadoen i tern
2. Skær rødløget i små tern
3. Skyl bønnerne
4. Bland avokado, rødløg og bønner
5. Rør dressingen sammen og pres hvidløg i
6. Hæld dressingen over avokado, bønner og rødløg, og lad den trække 2-3 timer i køleskab

Forslag til tilbehør

Salaten kan spises med brød til, f.eks. rugbrød, surdejs- eller fuldkornsbrød m/kerner
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør

Tips & idéer

Salaten kan serveres som tilbehør til både kødretter og brød med pålæg

Inspiration til andre retter med bønner

Blandet bønnesalat

Næringsindhold pr. portion 

Energi 1455 kJ (348 Kcal)
Kulhydrater 24 g
Fedt 25 g 
Protein 8 g


Redaktør