Salat med jordskokker, julesalat og granatæble

Tilberedningstid 30 min
Sværhedsgrad Middel
 

Opskriften er til 4 personer

Hvad skal du bruge? 

200 g jordskokker
200 g julesalat
1 granatæble
2 spsk. oliven- eller rapsolie
4 spsk. citronsaft
¼ rød chilipeber
1 tsk. sukker
Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Vask jordskokkerne og skær dem i 2-3 mm tynde skiver
  2. Skær julesalaten fra top til bund i samme tykkelse som jordskokkerne
  3. Halvér granatæblet og tag kernerne ud med en gaffel
  4. Gem saften fra granatæblet, når kernerne udtages
  5. Bland jordskokker og julesalat 
  6. Fjern kernerne fra chillipeberen og hak den fint
  7. Bland olie, citron- og granatæblesaft, chillipeber og sukker sammen til dressing
  8. Hæld dressingen over salaten og smag til med salt og peber
  9. Pynt salaten med granatæblekernerne  

Tips & idéer 

Julesalat fås i vinterhalvåret og smagen er let bitter. Bitterheden kan reduceres ved at skære lidt af roden og sætte salaten i en skål med vand et par timer.

Næringsindhold pr. portion

Energi 547 kJ (131 Kcal)
Kulhydrater 16 g
Fedt 7 g
Protein 2 g 


Redaktør