Tilberedningstid 30 min
Sværhedsgrad Middel
Opskriften er til 4 personer
Hvad skal du bruge?
200 g jordskokker
200 g julesalat
1 granatæble
2 spsk. oliven- eller rapsolie
4 spsk. citronsaft
¼ rød chilipeber
1 tsk. sukker
Salt og peber
Sådan gør du
- Vask jordskokkerne og skær dem i 2-3 mm tynde skiver
- Skær julesalaten fra top til bund i samme tykkelse som jordskokkerne
- Halvér granatæblet og tag kernerne ud med en gaffel
- Gem saften fra granatæblet, når kernerne udtages
- Bland jordskokker og julesalat
- Fjern kernerne fra chillipeberen og hak den fint
- Bland olie, citron- og granatæblesaft, chillipeber og sukker sammen til dressing
- Hæld dressingen over salaten og smag til med salt og peber
- Pynt salaten med granatæblekernerne
Tips & idéer
Julesalat fås i vinterhalvåret og smagen er let bitter. Bitterheden kan reduceres ved at skære lidt af roden og sætte salaten i en skål med vand et par timer.
Næringsindhold pr. portion
Energi 547 kJ (131 Kcal)
Kulhydrater 16 g
Fedt 7 g
Protein 2 g