Tyrkisk bulgursalat

​Opskriften er til 4 personer.

Tilberedningstid 30 min (3 timer) 
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

250 g fuldkornsbulgur / grov bulgur
½ dl. oliven- eller rapsolie 
1 dl citronsaft
4-5 forårs løg 
½ bundt bredbladet persille
1 grøn peberfrugt
2-3 mellemstore tomater
l tsk. sød paprika l tsk. stødt spidskommen
2-3 spsk. tomatpuré
Salt og peber - evt. ¼ tsk. cayennepeber (stærkere end peber)

Sådan gør du 

  1. Skyl bulgur i koldt vand, kom bulguren i en skål og tilsæt 2 dl. kogende vand
  2. Dæk skålen og lad bulgur absorbere vandet i 2-3 timer
  3. Tilsæt citronsaft, olie, paprika, spidskommen, salt og peber og ingredienserne sammen
  4. Tilsæt tomatpuré
  5. Hak løg, peberfrugt, tomater (uden kerne) og persille fint og tilsæt til bulgurblandingen 

Tips & idéer

Salaten kan fint forberedes dagen før og opbevares i køleskab.

Næringsindhold pr. portion (300 g)

Energi 1664 kJ (398 Kcal)
Kulhydrater 65 g
Fedt 13 g
Protein 10 g


Redaktør