Tilberedningstid 1 time og 15 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
Tærtedej
15 g gær
1 dl minimælk
50 g flydende margarine
¼ tsk. salt
1 dl (65 g) grahamsmel
1,5 dl (95 g) hvedemel
Æggemasse
4 æg
1 dl letmælk
¾ dl revet parmesanost evt. manchego (spansk gedeost)
Salt og peber
Fyld
½ kg frossen helbladet spinat eller 1 kg frisk spinat
1 (90 g) løg
200 g cherrytomater
Sådan gør du
-
Udrør gæren i mælken og tilsæt margarine, salt og mel og slå dejen sammen
- Tryk dejen ud i en smurt tærteform (30 cm i diameter) med fingrene
- Forbag tærtebunden i ovnen ved 180° C i ca. 15 min
- Tø spinaten op i en gryde eller mikrobølgeovn og knug den fri for vand
- Bland de finthakkede løg med spinat og fordel spinat og løg på tærtebunden
- Bland ingredienserne til æggemassen og blandt sammen med ost, salt og peber
- Fordel massen over spinat og løg, pynt med cherrytomater skåret i halve
- Bag tærten til æggemassen er fast og tærten er blevet gylden ved 180° C i ca. 30 min
TIP: Bruges frisk spinat skal der bruges 1 kg. Damp spinaten under tætsluttende låg med det vand, der hænger ved, når spinaten er skyllet.
Forslag til tilbehør
Server tærten med en salat eller råkost og rugbrød. Næringsberegningen er udelukkende baseret på ovenstående opskrift eksklusiv tilbehør.
Tips & idéer
Hvis du anvender frisk spinat, skal spinaten skyldes i et dørslag og dampes et par minutter under tætsluttet låg med den væde, som hænger ved fra skylningen.
Frys eventuelt hele tærten eller skær den ud i mindre stykker, så du kan tage ud af fryseren til en frokost eller en portion aftensmad, hvis du er alene.
Næringsindhold pr. portion (228 g)
Energi 1030 kJ (246 Kcal)
Kulhydrater 28 g
Fedt 11 g
Protein 11 g
|