Tilberedningstid 50 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
2 (180 g) løg
2-3 peberfrugter
2 courgetter
1 aubergine
5-10 solmodne tomater f.eks. små stilktomater
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Krydderier f.eks. en håndfuld frisk timian, basilikum, oregano, rosmarin eller Provence krydderi eller 1-2 tsk. tørrede krydderier af tilsvarende krydderurtevarianter
Salt og peber
Sådan gør du
- Snit løg og peberfrugter i firkanter og pres hvidløg
- Svits løg, peberfrugter og hvidløg i olien i en dyb pande
- Skær courgetter og aubergine i skiver på langs og grill dem på begge sider (evt. grillpande)
- Skær grillede courgetter og aubergine samt tomater i firkanter og kom det ned i panden 5. Tilsæt friske krydderurter eller tørrede krydderier og smag til med salt og peber
Forslag til tilbehør
Passer stort set til alt f.eks. lam, kylling, frikadeller. En kold rest er fin på en tapas tallerken. Kan serveres med ris, bulgur eller en bagt kartoffel.
Næringsberegningen af opskriften er eksklusiv tilbehør.
Tips & idéer
Ved at grille dine grøntsager, begrænser du mængden af olie i en ret og får samtidig en lækker smag.
Når du anvender friske krydderurter skal der mere i retten sammenlignet tørrede krydderier.
Næringsindhold pr. portion (447 g)
Energi 658 kJ (157 Kcal)
Kulhydrater 21 g
Fedt 7 g
Protein 5 g