Tilberedningstid 45 min + efterfølgende 2-3 timer i køleskab
Sværhedsgrad Svær
Hvad skal du bruge?
Bund:
3 æggeblommer
3 æggehvider
1¼ dl (100 g) sukker
65 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
50 g flydende margarine
1-2 spsk. sukker til efter bagning
Creme:
2 pasteuriserede æggeblommer
¾ dl (60 g) sukker
2 blade husblas
1 usprøjtet citron, saft og fintrevet skal heraf
2 dl piskefløde
Sådan gør du
Bund:
- Slå æggeblommer og sukker sammen med en gaffel
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål
- Vend de stiftpiskede hvider i æggeblommemassen sammen med kartoffelmel og bagepulver
- Tilsæt flydende margarine og vend det ind i dejen
- Hæld dejen i en bagepapirbeklædt bradepande ca. 30 x 30 cm
- Bag bunden i en 175° varm ovn i 10 min
- Vend bunden ud på et rent stykke bagepapir som er drysset med 1-2 spsk. sukker
- Lad den køle af under et fugtigt viskestykke (ovenpå papiret som den er bagt på)
Creme:
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min
- Pisk de pasteuriserede æggeblommer til en tyk masse med sukker og fintrevet citronskal
- Hæld citronsaften i en lille gryde og varm den op – skal ikke koge
- Smelt den udblødte husblas i den varme citronsaft og tag gryden fra varmen
- Hæld den lune blanding i æggemassen i en tynd stråle under omrøring
- Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen
Sammenlægning:
- Fjern bagepapiret fra den afkølede bund og smør cremen på bunden
- Rul den forsigtigt sammen og lad den ”sætte sig” 2-3 timer i køleskab indpakket i bagepapir
Næringsindhold pr. skive
Energi 820 kJ (195 Kcal)
Kulhydrater 22 g
Fedt 11