Citronroulade

Foto af citronroulade - opskrift til personer med cøliaki

Tilberedningstid 45 min + efterfølgende 2-3 timer i køleskab
Sværhedsgrad Svær
 

Hvad skal du bruge?

Bund:
3 æggeblommer
3 æggehvider
1¼ dl (100 g) sukker
65 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
50 g flydende margarine

1-2 spsk. sukker til efter bagning

Creme:
2 pasteuriserede æggeblommer
¾ dl (60 g) sukker
2 blade husblas
1 usprøjtet citron, saft og fintrevet skal heraf
2 dl piskefløde

Sådan gør du

Bund:
1. Slå æggeblommer og sukker sammen med en gaffel
2. Pisk æggehviderne stive i en anden skål
3. Vend de stiftpiskede hvider i æggeblommemassen sammen med kartoffelmel og bagepulver
4. Tilsæt flydende margarine og vend det ind i dejen
5. Hæld dejen i en bagepapirbeklædt bradepande ca. 30 x 30 cm
6. Bag bunden i en 175° varm ovn i 10 min
7. Vend bunden ud på et rent stykke bagepapir som er drysset med 1-2 spsk. sukker
8. Lad den køle af under et fugtigt viskestykke (ovenpå papiret som den er bagt på)

Creme:
1. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min
2. Pisk de pasteuriserede æggeblommer til en tyk masse med sukker og fintrevet citronskal 
3. Hæld citronsaften i en lille gryde og varm den op – skal ikke koge
4. Smelt den udblødte husblas i den varme citronsaft og tag gryden fra varmen
5. Hæld den lune blanding i æggemassen i en tynd stråle under omrøring
6. Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen

Sammenlægning:
1. Fjern bagepapiret fra den afkølede bund og smør cremen på bunden
2. Rul den forsigtigt sammen og lad den ”sætte sig” 2-3 timer i køleskab indpakket i bagepapir

Næringsberegning      

Næringsindhold pr. skive; Energi 820 kJ (195 Kcal)
Kulhydrater 22 g
Fedt 11
Redaktør