Glutenfri surdej

Tilberedningstid 2 døgn
Sværhedsgrad Let

 
Hvad skal du bruge?

Dag 1 (fordej)
1½ dl lunkent vand
1 g gær (lille stykke som en ært)
40 g fuldkornsrismel

 

Dag 2 (surdej)
1 dl lunkent vand
40 g fuldkornsrismel
Fordejen fra dag 1

Sådan gør du

Dag 1
1. Opløs gæren i vandet
2. Rør rismel i og lad fordejen stå lunt og løst tildækket til næste dag

Dag 2
1. Bland fordejen fra dag 1 med nyt vand og rismel
2. Lad surdejen stå lunt og løst tildækket til næste dag
3. Anvend denne surdej til glutenfrit rugbrød

Næringsindhold pr. portion

Energi 1245 kJ (298 Kcal)
Kulhydrater 62 g
Fedt 2 g
Protein 8 g
Kostfibre 2 g

 


Redaktør