Kartoffellasagne

Tilberedningstid 90 min inkl. ovntid
Sværhedsgrad Svær

Hvad skal du bruge?
4 store bagekartofler (800 g)

Kødsovs:
1 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket (125 g)
2 fed hvidløg
2 revne gulerødder (250 g)
400 g hakket oksekød 3-7 %
1 tsk. salt
2 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 dåse hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)

Bechamelsauce:
2 spsk. flydende margarine (20 g)
2 spsk. rismel (20 g)
5 dl minimælk
1 tsk. stødt eller revet muskatnød
1 spsk. majsstivelse (Maizena)
Salt og peber
100 g revet ost – max 30+

Sådan gør du
1. Svits hakket løg og finthakket hvidløg 3-5 min
2. Tilsæt det hakkede kød og svits videre til kødet er brunet
3. Tilsæt revne gulerødder, salt, oregano, paprika, flåede tomater og tomatpuré
4. Lad kødsaucen småkoge under låg i 10-15 min mens du laver bechamelsaucen
5. Lav en opbagning af flydende margarine, rismel og 4 dl minimælk i en anden gryde
6. Tilsæt muskatnød, salt og peber og lad saucen småkoge 2 min
7. Rør majsstivelsen ud i 1 dl mælk og rør det i sovsen sammen med revet ost
8. Bring saucen i kog under omrøring og træk den væk fra varmen
9. Skræl kartoflerne og skær dem i 2 mm tynde skiver
10. Smør et ildfast fad med flydende margarine
11. Læg kartoffelskiver, kødsauce og bechamelsauce lagvis i fadet – der bliver 3-4 lag
12. Slut af med et lag bechamelsauce
13. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 45-50 min til overfladen er gylden
14. Dæk evt. fadet med stanniol efter 30 min hvis overfladen bliver for mørk
 
Forslag til tilbehør

Server lasagnen med grøn salat af iceberg, tomater, broccolibuketter, finthakket rødløg og ristede pinje- eller græskarkerner

Tips & idéer
Hvis du har brug for en hurtig løsning i stedet for selv at lave bechamelsaucen, kan du købe færdiglavet morneysauce 5 % - fx ”emmas” som er glutenfri – i større supermarkeder. 

Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)  

Energi 2080 kJ (495 Kcal)
Kulhydrater 54 g
Fedt 18 g
Protein 32 g

Redaktør