Tilberedningstid 90 min inkl. ovntid
Sværhedsgrad Svær
Hvad skal du bruge?
4 store bagekartofler (800 g)
Kødsovs:
1 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket (125 g)
2 fed hvidløg
2 revne gulerødder (250 g)
400 g hakket oksekød 3-7 %
1 tsk. salt
2 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 dåse hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
Bechamelsauce:
2 spsk. flydende margarine (20 g)
2 spsk. rismel (20 g)
5 dl minimælk
1 tsk. stødt eller revet muskatnød
1 spsk. majsstivelse (Maizena)
Salt og peber
100 g revet ost – max 30+
Sådan gør du
- Svits hakket løg og finthakket hvidløg 3-5 min
- Tilsæt det hakkede kød og svits videre til kødet er brunet
- Tilsæt revne gulerødder, salt, oregano, paprika, flåede tomater og tomatpuré
- Lad kødsaucen småkoge under låg i 10-15 min mens du laver bechamelsaucen
- Lav en opbagning af flydende margarine, rismel og 4 dl minimælk i en anden gryde
- Tilsæt muskatnød, salt og peber og lad saucen småkoge 2 min
- Rør majsstivelsen ud i 1 dl mælk og rør det i sovsen sammen med revet ost
- Bring saucen i kog under omrøring og træk den væk fra varmen
- Skræl kartoflerne og skær dem i 2 mm tynde skiver
- Smør et ildfast fad med flydende margarine
- Læg kartoffelskiver, kødsauce og bechamelsauce lagvis i fadet – der bliver 3-4 lag
- Slut af med et lag bechamelsauce
- Sæt fadet i en 200° varm ovn i 45-50 min til overfladen er gylden
- Dæk evt. fadet med stanniol efter 30 min hvis overfladen bliver for mørk
Forslag til tilbehør
Server lasagnen med grøn salat af iceberg, tomater, broccolibuketter, finthakket rødløg og ristede pinje- eller græskarkerner
Tips & idéer
Hvis du har brug for en hurtig løsning i stedet for selv at lave bechamelsaucen, kan du købe færdiglavet morneysauce 5 % - fx ”emmas” som er glutenfri – i større supermarkeder.
Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør) Energi 2080 kJ (495 Kcal)
Kulhydrater 54 g
Fedt 18 g Protein 32 g |