Tilberedningstid 15 min + 20 min kogetid
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
Grødblanding til 10 portioner:
50 g røde linser
100 g boghvedeflager
100 g hel quinoa
25 g kokosmel
25 g sesamfrø
25 g hørfrø
25 g solsikkefrø
25 g mandler
25 g kikærtemel
75 g tørrede abrikoser
Grød – 1 portion:
2 spsk. (45 g) grødblanding
2-2½ dl vand
1 tsk. citronsaft eller eddike
½ æble, revet med skal (50 g)
½ tsk. stødt ingefær
Sådan gør du:
Grødblanding
- Mal linserne fint i en morter eller i en elektrisk kaffekværn som ikke bruges til kaffe
- Hak mandler og abrikoser groft med en kniv
- Bland alle ingredienserne og hæld dem i en beholder med tætsluttende låg
Grød
- Hæld 2 spsk. (med top) af grødblandingen, 1 tsk. citronsaft eller eddike og 2-2½ dl vand i en tykbundet gryde
- Kog op og lad grøden simre 15-20 min ved svag varme under låg og jævnlig omrøring
- Tilsæt ½ revet æble og stødt ingefær
- Kog grøden op og server
Tips & idéer
Du kan erstatte mandler med hasselnødder eller andre nødder
Inspiration til andre glutenfri grødblandinger
Grødblanding med rosiner
Næringsindhold pr. portion
Energi 845 kJ (200 Kcal)
Kulhydrater 29 g
Fedt 5 g
Protein 13 g