Tilberedningstid 60 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
600 g kogte kartofler
4 æg
1½ tsk. salt
Peber
4 spsk. kartoffel- eller rismel
2 mellemstore porrer (400 g)
2 tsk. tørret rosmarin
1½ spsk. oliven- eller rapsolie
250 g kogt røget skinke i tern
50 g revet ost 30+
1 spsk. flydende margarine til at smøre tærtefadet med
Sådan gør du
- Rens porrerne og skær dem i ½ cm tykke skiver
- Svits porreskiver og rosmarin i olien
- Mos de kogte kartofler med en gaffel
- Bland de mosede kartofler med æg, salt, peber og mel
- Rør de svitsede let afkølede porreskiver i kartoffelmassen
- Fordel halvdelen af kartoffel-/ porremassen i et smurt tærtefad ca. 28 cm i diameter
- Læg skinken herpå og fordel den anden halvdel af kartoffelmassen over skinken
- Drys revet ost på toppen og bag tærten 30 min midt i ovnen ved 200 C
Forslag til tilbehør
Server tærten med råkost af gulerødder, hvidkål og hakkede hasselnødder samt friskpresset appelsinsaft
Tips & idéer
Skinken kan erstattes af kyllingepølser i skiver
Inspiration til andre glutenfri tærter
Tærte med blomkål og chorizopølse og laksetærte
Næringsindhold pr. portion (401 g)
Energi 2088 kJ (499 Kcal)
Kulhydrater 44 g
Fedt 25 g
Protein 28 g