Skinketærte

Tilberedningstid 60 min
Sværhedsgrad Middel

 
Hvad skal du bruge?
600 g kogte kartofler
4 æg
1½ tsk. salt
Peber
4 spsk. kartoffel- eller rismel
2 mellemstore porrer (400 g)
2 tsk. tørret rosmarin
1½ spsk. oliven- eller rapsolie
250 g kogt røget skinke i tern
50 g revet ost 30+
1 spsk. flydende margarine til at smøre tærtefadet med

Sådan gør du
1. Rens porrerne og skær dem i ½ cm tykke skiver
2. Svits porreskiver og rosmarin i olien 
3. Mos de kogte kartofler med en gaffel
4. Bland de mosede kartofler med æg, salt, peber og mel
5. Rør de svitsede let afkølede porreskiver i kartoffelmassen
6. Fordel halvdelen af kartoffel-/ porremassen i et smurt tærtefad ca. 28 cm i diameter
7. Læg skinken herpå og fordel den anden halvdel af kartoffelmassen over skinken
8. Drys revet ost på toppen og bag tærten 30 min midt i ovnen ved 200 C

Forslag til tilbehør
Server tærten med råkost af gulerødder, hvidkål og hakkede hasselnødder samt friskpresset appelsinsaft

Tips & idéer
Skinken kan erstattes af kyllingepølser i skiver

Inspiration til andre glutenfri tærter
Tærte med blomkål og chorizopølse
Laksetærte

Næringsindhold pr. portion (401 g) 
Energi 2088 kJ (499 Kcal)
Kulhydrater 44 g
Fedt 25 g
Protein 28 g
Redaktør