Tærte med blomkål og chorizopølse

Tilberedningstid 60 min
Sværhedsgrad Middel
 
Hvad skal du bruge?
600 g kogte kartofler
4 æg
1½ tsk. salt
Peber
4 spsk. kartoffel- eller rismel
1 lille blomkålshoved (400 g)
6-8 soltørrede tomater
150 g chorizopølse i skiver – tjek at pølsen er glutenfri vha. ingredienslisten
50 g revet ost 30+
1 spsk. flydende margarine til at smøre tærtefadet med

Sådan gør du
1. Skær blomkålen i små buketter – og stokken i endnu mindre stykker
2. Kog blomkålen 3-4 min, hæld kogevandet fra og lad blomkålen dryppe godt af
3. Skær eller klip de soltørrede tomater i strimler  
4. Mos de kogte kartofler med en gaffel
5. Bland de mosede kartofler med æg, strimlede tomater, salt, peber og mel
6. Fordel halvdelen af kartoffelmassen i et smurt tærtefad ca. 28 cm i diameter
7. Læg blomkålen og pølseskiverne herpå og fordel den anden halvdel af kartoffelmassen over
8. Drys revet ost på toppen og bag tærten 30 min midt i ovnen ved 200°

Forslag til tilbehør
Server tærten med råkost af spidskål, grønne ærter, hakket persille eller dild samt dressing af friskpresset citronsaft, olivenolie, dijonsennep og salt/ peber

Inspiration til andre glutenfri tærter
Skinketærte
Laksetærte

Næringsindhold pr. portion
Energi 1911 kJ (455 Kcal)
Kulhydrater 44 g
Fedt 22 g
Protein 21 g

 

Redaktør