Tilberedningstid 20 min + iblødsætningstid
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
200 g mørkt rugbrød
4 dl vand
2 dl hvidtøl
2 tsk. sukker eller flydende sødestof svarende hertil
2 dl yoghurt naturel 0,5 %
2 spsk. lys sukkerfri marmelade fx appelsinmarmelade
Sådan gør du
-
Skær rugbrødet i små tern og læg dem i en gryde
- Hæld vandet over og lad brødet udbløde i 1 time eller til næste dag
- Tilsæt hvidtøl og kog brød og væske ved lav varme i 8-10 min under låg
- Fjern gryden fra varmen
- Pisk brødet ud i væsken med et piskeris eller blend blandingen med en stavblender
- Bring øllebrøden i kog og smag den til med sukker eller flydende sødestof
- Rør yoghurten sammen med marmeladen
- Server øllebrøden i en dyb tallerken med en stor skefuld marmeladerørt yoghurt på toppen
Tips & idéer
I stedet for appelsinmarmelade kan du anvende hyben- eller ingefærmarmelade
Næringsindhold pr. portion
Energi 765 kJ (185 Kcal)
Kulhydrater 35 g
Fedt 3 g
Protein 5 g