Tilberedningstid 20 min
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
4 dl finvalsede havregryn
5 dl vand
5 dl minimælk
½ tsk. salt
1 stort æble (200 g)
2 tsk. kanel
Sådan gør du
Skræl æblet, fjern kernehuset og riv æblet groft
Hæld vand, mælk, havregryn, salt og revet æble i en tykbundet gryde
Bring grøden i kog under stadig omrøring
Dæmp varmen og lad grøden småkoge 2 min under fortsat omrøring
Hæld grøden i dybe tallerkener og drys med kanel
Tips & idéer
Erstat evt. æblet med skrællet pære
Kog evt. grøden uden frugt, men server den med frugtmos eller med friske hindbær, jordbær eller solbær
Næringsindhold pr. portion
Energi 870 kJ (210 Kcal)
Kulhydrater 40 g
Fedt 3 g Protein 9 g |