Rodfrugtgratin

Tilberedningstid 60-75 min inkl. tid i ovnen
Sværhedsgrad Let
 

Opskriften er til 4 portioner

Hvad skal du bruge? 

500 g skrællede kartofler 
250 g skrællede majroer
125 g skrællet knoldselleri
125 g renset løg

2½ dl kød- eller grøntsagsbouillon
Salt og peber

1 spsk. rapsolie eller flydende margarine til formen

Sådan gør du 

1. Tænd ovnen på 175°
2. Skær kartofler, majroer og selleri i tynde skiver – fx på et mandolinjern
3. Hak løget fint
4. Smør et ovnfast fad med olie eller flydende margarine
5. Fordel halvdelen af de skivede kartofler og rodfrugter i fadet
6. Drys med hakket løg og drys med salt og peber
7. Fordel den anden halvdel af kartoffel- og rodfrugtskiverne herpå og hæld bouillonen over
8. Sæt fadet på nederste rille i den varme ovn i 45-60 min 
9. Dæk fadet med stanniol de sidste 20-25 min 

Forslag til tilbehør 
Rodfrugtgratin er et dejligt tilbehør til kødboller i tomatsovs eller til skinkemousse med peberfrugtsauce

Tips & idéer 
Du kan nøjes med at bruge 375 g af én slags rodfrugt – fx selleri. Eller du kan udskifte majroer og selleri med andre rodfrugter – fx gulerødder, rødbeder og pastinakker 

Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)

Energi 740 kJ (175 Kcal)
Kulhydrater 33 g
Fedt 4 g 
Protein 4 g  


 

Redaktør