Tilberedningstid 60-75 min inkl. tid i ovnen
Sværhedsgrad Let
Opskriften er til 4 portioner
Hvad skal du bruge?
500 g skrællede kartofler
250 g skrællede majroer
125 g skrællet knoldselleri
125 g renset løg
2½ dl kød- eller grøntsagsbouillon
Salt og peber
1 spsk. rapsolie eller flydende margarine til formen
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 175°
- Skær kartofler, majroer og selleri i tynde skiver – fx på et mandolinjern
- Hak løget fint
- Smør et ovnfast fad med olie eller flydende margarine
- Fordel halvdelen af de skivede kartofler og rodfrugter i fadet
- Drys med hakket løg og drys med salt og peber
- Fordel den anden halvdel af kartoffel- og rodfrugtskiverne herpå og hæld bouillonen over
- Sæt fadet på nederste rille i den varme ovn i 45-60 min
- Dæk fadet med stanniol de sidste 20-25 min
Forslag til tilbehør
Rodfrugtgratin er et dejligt tilbehør til kødboller i tomatsovs eller til skinkemousse med peberfrugtsauce
Tips & idéer
Du kan nøjes med at bruge 375 g af én slags rodfrugt – fx selleri. Eller du kan udskifte majroer og selleri med andre rodfrugter – fx gulerødder, rødbeder og pastinakker
Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)
Energi 740 kJ (175 Kcal)
Kulhydrater 33 g
Fedt 4 g
Protein 4 g