Saftigt farsbrød

Tilberedningstid 25 min + 50 min i ovnen 
Sværhedsgrad Middel

 

Opskriften er til 4 portioner


Hvad skal du bruge? 

1 gulerod (100 g)
2 kartofler (125 g)
1 løg (100 g)
1 stort æble (150 g)
400 g hakket oksekød 3-7 %
3 spsk. kartoffelmel
¾ dl vand
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
1-2 fed presset hvidløg (kan udelades)
2 spsk. stærk sennep – fx dijon 
1 tsk. sukker
1 tsk. citronsaft
1 spsk. oliven- eller rapsolie

Sådan gør du 
1. Tænd ovnen på 175°
2. Fjern kernehuset fra æblet 
3. Skræl gulerod, kartofler, æble og løg og skær dem i grove stykker 
4. Put vand, æble og grøntsager i en foodprocessor og kør det til puré i ca. 2 min 
5. Tilsæt hakket kød, presset hvidløg, kartoffelmel, salt og peber og kør yderligere 1 min
6. Form farsen til et aflangt farsbrød og læg det i en bagepapirbeklædt brødform (1½ liter) 
7. Bland sennep med sukker, citronsaft og olie og smør blandingen på farsbrødet
8. Bag farsbrødet på nederste rille i 50 min

Forslag til tilbehør 

Server farsbrødet med kogte kartofler, kogt blomkål eller broccoli og en kold sauce af fromage frais eller ylette med masser af friske krydderurter/ revet citronskal/ sennep 

Tips & idéer 
Du kan anvende hakket kylling- eller svinekød i stedet for oksekød


Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)
Energi 1160 kJ (275 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 13 g
Protein 22 g 


Redaktør