Tilberedningstid 60 min
Sværhedsgrad Middel
Opskriften er til 4 portioner
Hvad skal du bruge?
750 g kartofler
1 spsk. flydende margarine
½ dl minimælk
Salt og peber
1 mellemstort løg (125 g)
1 fed hvidløg
400 g hakket okse- eller lammekød
1 spsk. rapsolie
1 dåse hakkede tomater
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 200°
- Skræl kartoflerne og kog dem møre
- Mos de kogte kartofler med mælk, flydende margarine, salt og peber
- Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kør det til mos i en foodprocessor
- Kom det hakkede kød ned til løgmosen og kør 2 min i intervaller – skrab ned fra kanterne mellem intervallerne
- Brun kød- og løgmosen i olien ved middel varme på en stegepande
- Findel farsen under bruningen, så den bliver grynet
- Blend de hakkede tomater og bland dem med kødfarsen på panden
- Smag til med salt og peber
- Hæld blandingen i et ovnfast fad og bred kartoffelmosen ud over så farsen er helt dækket
11. Bag pien på midterste rille i ovnen ca. 15 min eller til kartoffelmosen har fået fin farve
Næringsindhold pr. portion
Energi 1702 kJ (407 Kcal)
Kulhydrater 41 g
Fedt 16 g
Protein 26 g