Tilberedningstid 50 min
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
150 g skrællede rodfrugter efter eget valg – fx gulerod/ selleri/ pastinak
¼ løg
2 tsk. rapsolie
1 tsk. tørret timian eller oregano
1 spsk. hvedemel
4 dl grøntsagsbouillon
4 spsk. tomatpuré
Salt og peber
Sådan gør du
-
Skræl og skær rodfrugterne i tern 1 x 1 cm
- Hak løget
- Svits rodfrugt tern og hakket løg i olien 3-4 min under omrøring
- Rør hvedemelet i og hæld bouillon og timian i gryden
- Kog op
- Skru ned for varmen og lad sovsen simre under låg i 25 min – rør i gryden af og til
- Tilsæt tomatpuré og lad sovsen simre yderligere 10 min
- Blend til en jævn sovs, smag den til og tilsæt evt. mere vand hvis sovsen er blevet for tyk
Tips & idéer
Erstat evt. timian med oregano, eller med estragon som passer godt til dampet fisk af alle slags
Næringsindhold pr. portion
Energi 275 kJ (65 Kcal)
Kulhydrater 10 g
Fedt 2 g
Protein 2 g