Tilberedningstid 30 min + 8-10 timers hviletid i køleskab
Sværhedsgrad Middel
Opskriften er til 4 portioner
Hvad skal du bruge?
2 dåser tunfisk i vand
1 løg (100 g)
½ dl hakket frisk dild
1 dl (80 g) flydende margarine
1 dl (90 g) kvark 0,5 %
2 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
Hvid peber
Sådan gør du
-
Hæld vandet fra tunfisken
- Hak løget, svits det i lidt af den flydende margarine og lad det køle lidt af
- Beklæd en 1 liter brødform med husholdningsfilm
- Læg afdryppet tun, svitset løg og hakket dild i en blender
- Blend det 4 x 30 sekunder og skrab blandingen ned fra kanterne mellem intervallerne
- Tilsæt resten af den flydende margarine og blend yderligere ca. 30 sekunder
- Tilsæt kvark, citronsaft, salt og peber og blend i 2 x 15 sekunder
- Fordel patémassen i den filmbeklædte form og dæk med film
- Lad patéen samle sig i køleskab mindst 8-10 timer inden den skæres i skiver og serveres
Forslag til tilbehør
Patéen kan spises som hovedret med kogte kartofler og grøntsager samt citronsovs eller den kan bruges som pålæg på fiberrigt knækbrød eller mørkt rugbrød
Næringsindhold pr. portion
Energi 1005kJ (68 Kcal)
Kulhydrater 4 g
Fedt 16 g
Protein 21 g