Tilberedningstid 30 min. (eksklusiv afkølingstid)
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
¾ dl (50 g) mandler
¾ dl (50 g) hasselnødder
4 dl (200 g) grovvalsede havregryn
100 g honning
3 spsk. (40 g) tørrede tranebær
2 spsk. (10 g) stødt kanel
50 g mørk chokolade
½ tsk. fint salt
Sådan gør du
-
Hak mandler og nødder groft
- Rist mandler, nødder og havregryn på en tør pande under omrøring til det dufter og har fået gylden farve
- Tilsæt honning, tranebær, kanel og salt
- Vend det hele sammen på den varme pande
- Hæld massen i en skål og lad det køle lidt af
- Vend den hakkede chokolade i massen
- Kom massen i en lille bagepapirbelagt bradepande eller anden flad form (20 x 20 cm)
- Pres massen godt sammen og lad den afkøle ved stuetemperatur til dagen efter
- Del massen i 18 lige store stykker og pak dem enkeltvis i husholdningsfilm
Næringsindhold pr. stk.
Energi 491 kJ (117 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 4 g
Protein 3 g