Myslibarer

Opskrift på myslibarer, udarbejdet af Steno Diabetes Center Copenhagen
Tilberedningstid 30 min. (eksklusiv afkølingstid) 
Sværhedsgrad Let
 

Hvad skal du bruge? 

¾ dl (50 g) mandler 
¾ dl (50 g) hasselnødder 
4 dl (200 g) grovvalsede havregryn 
100 g honning
3 spsk. (40 g) tørrede tranebær
2 spsk. (10 g) stødt kanel
50 g mørk chokolade
½ tsk. fint salt

 
Sådan gør du 

1. Hak mandler og nødder groft
2. Rist mandler, nødder og havregryn på en tør pande under omrøring til det dufter og har fået gylden farve
3. Tilsæt honning, tranebær, kanel og salt 
4. Vend det hele sammen på den varme pande
5. Hæld massen i en skål og lad det køle lidt af
6. Vend den hakkede chokolade i massen
7. Kom massen i en lille bagepapirbelagt bradepande eller anden flad form (20 x 20 cm)
8. Pres massen godt sammen og lad den afkøle ved stuetemperatur til dagen efter
9. Del massen i 18 lige store stykker og pak dem enkeltvis i husholdningsfilm  

Næringsindhold pr. stk.

Energi 491 kJ (117 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 4 g
Protein 3 g    



Redaktør