Granola


Tilberedningstid
60-70 min. inkl. ovnbagning
Sværhedsgrad  Let
 

Hvad skal du bruge?

75 g sirup eller honning
1 dl (100 g) appelsinjuice
2 spsk. (30g) rapsolie
400 g grovvalsede havregryn
80 g grofthakkede mandler eller nødder (fx valnød/ hassel/ pekan)
80 g hele frøkerner (fx solsikke/ hørfrø/ græskar/ sesam)
80 g kokosflager eller kokosmel
1 spsk. stødt kanel eller vaniljepulver
30 g tørrede æbletern eller 15 g frysetørrede bær (fx jordbær/ hindbær/ solbær)


Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 130˚C
2. Opvarm sirup, juice og olie i en lille gryde til det netop smelter sammen
3. Bland havregryn, hakkede nødder, frøkerner, kokos og kanel / vaniljepulver i en stor skål
4. Hæld den lune sirups-lage ud over blandingen og rør det godt sammen
5. Fordel blandingen i et jævnt lag på en bageplade, beklædt med bagepapir
6. Bag granolaen i 45-60 min. - vend rundt i den et par gange under bagningen
7. Lad efterfølgende granolaen afkøle ved stuetemperatur
8. Tilsæt tørrede æbletern eller frysetørrede bær når granolaen er afkølet


Forslag til tilbehør

Kan spises sammen med bl.a. mælkeprodukter eller surmælksprodukter, f.eks. A38 eller skyr eller den kan bruges som topping på æblekage eller koldskål.
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør.

Inspiration til andre retter med nødder

Frugt- og nøddekonfekt

Næringsindhold pr. 100 g (uden tilbehør)

Energi kJ 1945 ( 465 Kcal)
Kulhydrater 55  g
Fedt 24  g
Protein 12 g

Redaktør