Grove tebirkes

Tilberedningstid: 60 min 
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

30 g gær
1 dl minimælk
2½ dl vand
50 g minarine
100 g kvark
250 g grahamsmel
450 g hvedemel
1 spsk. sukker
1½ tsk. Salt

1 æg
2-3 spsk. birkesfrø

Sådan gør du 

  1. Bland kold mælk og vand og udrør gæren heri
  2. Rør minarine, kvark, salt og sukker i væsken
  3. Tilsæt de to slags mel og ælt dejen grundigt 
  4. Rul straks dejen ud i et stykke på ca. 25 cm x 65 cm
  5. Pensel den udrullede dej med sammenpisket æg
  6. Fold dejen sammen på den lange led så der bliver 3 lag 
  7. Vend den foldede dej (nu ca. 8 x 65 cm) med åbningen nedad
  8. Pensel med sammenpisket æg og drys med birkes
  9. Del dejen i 24 stykker og sæt dem på 2 bagepapirbeklædte bageplader
  10. Lad tebirkesene hæve ca. 30 min 
  11. Bag dem ved 160° varmluft i ca. 12 minutter    

Tips 

Tebirkesene er fryseegnet              

Næringsindhold pr. stk.

Energi 508 kJ (121 Kcal)
Kulhydrater 23 g
Fedt 2 g 
Protein 4 g 

   

Redaktør