Sukkerfri rabarber-, jordbær- og hindbærmarmelade

Tilberedningstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Let

Hvad skal du bruge? 

250 g rabarber
250 g jordbær
250 g hindbær
½ stang vanilje
1 dl vand
2 tsk. flydende sødemiddel 
Geleringsmiddel til marmelade
1 spsk. sukker
Evt. 1 tsk. flydende konserveringsmiddel for at forlænge holdbarheden

Sådan gør du 

  1.  Rengør frugterne
  2.  Skær rabarberne i 1 cm stykker
  3.  Skær jordbær i halve eller kvarte alt efter størrelse
  4.  Hak vaniljestangen meget fint
  5.  Kog bær, vand, vaniljestang og sukker ved svag varme til de er møre (ca. 10 min.)
  6. Bland geleringsmiddel med 1 spsk. sukker og følg anvisningen på pakken
  7. Tilsæt evt. konserveringsmiddel 
  8. Kom marmeladen på rene glas

Inspiration til andre retter med rabarber

Grøn salat med rabarber og gedeost 

Tips & idéer

Du kan erstatte hindbær med blåbær eller du kan bruge 500 g jordbær sammen med 250 g rabarber 

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 156 kJ (37 Kcal)
Kulhydrater 9 g
Fedt 0 g
Protein 1 g


Redaktør