Tilberedningstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Let
Hvad skal du bruge?
250 g rabarber
250 g jordbær
250 g hindbær
½ stang vanilje 1 dl vand
2 tsk. flydende sødemiddel
Geleringsmiddel til marmelade
1 spsk. sukker
Evt. 1 tsk. flydende konserveringsmiddel for at forlænge holdbarheden
Sådan gør du
- Rengør frugterne
- Skær rabarberne i 1 cm stykker
- Skær jordbær i halve eller kvarte alt efter størrelse
- Hak vaniljestangen meget fint
- Kog bær, vand, vaniljestang og sukker ved svag varme til de er møre (ca. 10 min.)
- Bland geleringsmiddel med 1 spsk. sukker og følg anvisningen på pakken
- Tilsæt evt. konserveringsmiddel
- Kom marmeladen på rene glas
Inspiration til andre retter med rabarber
Grøn salat med rabarber og gedeost
Tips & idéer
Du kan erstatte hindbær med blåbær eller du kan bruge 500 g jordbær sammen med 250 g rabarber
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 156 kJ (37 Kcal)
Kulhydrater 9 g
Fedt 0 g
Protein 1 g